Un bărbat susține o prezentare în fața unui grup de persoane.

Stăpânește arta de a vorbi în public cu ajutorul cursurilor disponibile la Lumen Centre

Ai simțit vreodată acel fior în stomac atunci când a trebuit să te exprimi în fața unei audiențe? Sau poate că ți-ai dorit întotdeauna să îți dezvolți abilitățile de vorbire în public, dar te-ai simțit nesigur sau nepregătit?

La Lumen Centre, te putem ajuta să depășești aceste obstacole și să te transformi într-un vorbitor în public încrezător și captivant. Cursurile noastre de public speaking sunt destinate celor care doresc să învețe toate secretele și tehnicile necesare pentru a face o impresie puternică în fața oricărei audiențe.

Cum se desfășoară cursul?

Cursul nostru de public speaking pentru adulți a fost conceput pentru a te ajuta să îți dezvolți abilitățile de vorbire în public și să te simți confortabil în orice situație de prezentare.

Indiferent dacă dorești să îți perfecționezi abilitățile pentru a deveni un vorbitor eficient în cadrul conferințelor sau să faci prezentări captivante în fața camerei de filmat, acest curs îți oferă cunoștințele și practica necesare pentru a reuși. Acest curs este împărțit în șase module.

 1. introducere în vorbirea în public
 2. pregătirea și organizarea discursului
 3. tehnici de livrare
 4. vorbitul în fața camerei de filmat
 5. tehnici avansate
 6. prezentări finale și feedback

Modul 1: introducere în vorbirea în public

În primul modul, vei învăța bazele vorbirii în public, inclusiv importanța comunicării clare, a limbajului corporal și a contactului vizual. Te vei familiariza cu diferite tipuri de discursuri și vei participa la activități distractive pentru a te ajuta să te simți confortabil în fața unei audiențe.

Avantajul acestui modul este că:

 • vei acumula informații necesare și utile
 • te vei familiariza cu importanța comunicării clare
 • pentru că ai deja informațiile necesare, îți va fi mai ușor să pui totul în practică

Modul 2: pregătirea și organizarea discursului

În al doilea modul, vei învăța cum să alegi un subiect potrivit și să dezvolți o teză clară și captivantă. Vei descoperi tehnici pentru organizarea eficientă a discursului.

Este important ca atunci când vrei să livrezi un discurs, să ai deja un plan pe care să îl urmezi. Astfel, te vei simți mult mai încrezător dacă ai deja un plan de acțiune.

Modul 3: tehnici de livrare

În această etapă, vei învăța cum să livrezi un discurs cu încredere, acoperind aspecte precum:

 • proiecția vocii
 • ritmul
 • pauza

Vei primi sfaturi despre implicarea audienței și utilizarea gesturilor eficiente. La Lumen Centre, suntem dedicați dezvoltării abilităților tale de vorbire în public și de livrarea pe care o ai. Te vom, vom însoți pe întreg parcursul acestui curs captivant.

Modul 4: vorbitul în fața camerei de filmat

Să știi să vorbești în fața camerei de filmat este o abilitate din ce în ce mai importantă în lumea modernă. Iată câteva motive pentru care această aptitudine este esențială:

 1. comunicare online
 2. carierele din domeniul media
 3. marketing
 4. dezvoltare personală
 5. acces la public mai larg

În această ședință, vei învăța tehnicile esențiale pentru a vorbi în fața camerei de filmat. Vei exersa tehnici pentru menținerea contactului vizual și proiectarea energiei prin lentilă.

Module 5 și 6: tehnici avansate, prezentări finale și feedback

Aceste ultime module te vor introduce în tehnici avansate pentru vorbirea în public, cum ar fi utilizarea umorului, a povestirii și a implicării publicului. Vei dezvolta aceste tehnici prin exerciții practice și feedback.

În plus, vei pregăti și livra un discurs final în fața camerei, aplicând abilitățile dobândite pe parcursul cursului. Grupul va oferi feedback constructiv, iar instructorul va oferi sfaturi individuale și un rezumat al celor învățate.

Vorbirea în public este importantă pentru dezvoltarea personală și profesională, pentru influențarea și comunicarea eficientă și pentru contribuția la schimbarea socială. Cu practică și învățare continuă, oricine poate deveni un vorbitor în public mai eficient și mai încrezător.

Lumen Centre, mereu alături pentru dezvoltarea ta!

Abilitatea de a vorbi în public îți permite să comunici eficient idei, informații și mesaje către o audiență. Indiferent dacă vorbim de prezentări de afaceri, discursuri politice sau prelegeri academice, capacitatea de a te face înțeles și de a influența gândurile și acțiunile altora este esențială în societatea noastră.

Dacă îți dorești să prinzi mai multă încredere în abilitățile tale de a comunica, te așteptăm la Lumen Centre. Noi suntem mereu alături de tine pentru dezvoltarea ta!