Djembe - Sunetul interior

Descoperă puterea benefică a muzicii

Ce este Djembe-ul?

Djembe este un instrument muzical de percuție, tradițional din Africa de Vest, care constă într-un tambur cu formă de potcoavă, cu coajă de lemn și cu o membrană de piele întinsă deasupra deschiderii superioare. Djembe-ul este cântat cu mâinile, iar sunetul său poate fi reglat prin tensiunea și elasticitatea membranei.
Un jucător de Curs Djembe stând pe un scaun.

De ce să încerci cursul de Djembe?

Un jucător de djembe care ține o tobă.
  1. Cântatul la djembe poate fi o formă de exprimare creativă și poate ajuta la eliberarea stresului și a tensiunii mentale.
  2. Practicarea cu toba djembe este o modalitate distractivă de a promova dezvoltarea fizică, emoțională și socială.
  3. Permite îmbunătățirea abilităților de comunicare, construirea încrederii în sine, dezvoltarea creativității și a autoexpresiei.

Cântatul la djembe este asociat cu învățarea tradițiilor și valorilor comunității, precum și cu celebrarea și conexiunea cu alți membri ai grupului.

Descrierea cursului Djembe

Vom începe prin învățarea sunetelor de bază, apoi vom trece rapid la ritmuri. În acest curs, ne vom concentra pe obținerea unei baze ritmice suficient de solide într-un mod ușor și intuitiv.

Pentru noi, înțelegerea percuției se bazează pe ritmuri, care reprezintă elementul fundamental. Ele sunt ca vocabularul unei limbi sau cărămizile unei case. Astfel, dacă avem un vocabular larg de ritmuri, puțin câte puțin vom începe să identificăm și să detectăm ritmuri și modele atunci când ascultăm muzică și, ca urmare, să știm cum să le folosim.
Există numeroase studii care leagă cântatul la un instrument cu o bună activitate cerebrală. În plus, muzica ajunge direct la emoțiile noastre, iar fiecare cântec ne transportă într-o stare de spirit ca prin magie. Percuția ne oferă acea esență a originilor care ne permite să uităm pentru un moment problemele și să ne conectăm cu profunzimile noastre.

Fă primul pas spre eliberarea durerii!

Echipa Lumen Centre este pregătită să ofere soluții personalizate pentru nevoile tale de sănătate și recuperare. Completează formularul și vei fi contactat cât mai curând posibil.

Blog

Un bărbat care vorbește cu un grup de oameni într-o sală de curs.

Armonia dintre corp si minte

Sanatatea noastra fizica si mentala sunt doua aspecte interconectate ale bunastarii noastre generale. Este important sa recunoastem importanta echilibrului dintre aceste doua dimensiuni. Desi sunt tratate deseori ca entitati separate, acestea se influenteaza reciproc. Ingrijirea adecvata a acestor aspecte contribuie la un mod de viata sanatos si echilibrat. Exista o gama variata de modalitati prin

CIteste mai mult »
O tobă Djembe cu o frânghie în jurul ei.

Pasi catre o viata implinita si echilibrata

In tumultul zilnic al vietii moderne, ne trezim adesea absorbiti de o rutina coplesitoare. Ne ocupam mai mult de obligatiile imediate decat de esenta si directia vietii noastre. Astfel, conceptul de viata implinita devine o destinatie mult dorita. O viata lipsita de sens si satisfactie poate conduce la stari de neliniste, frustrare si chiar depresie.

CIteste mai mult »
O mână cu unghii roz atingând o floare.

Cum sa iti mentii sanatatea fizica si mentala

Ritmul alert al vietii poate pune presiune asupra noastra. In ciuda agitatiei si stresului cotidian, este esential sa gasim modalitati de a ne ingriji atat de corpul nostru, cat si de mintea noastra. Daca doresti sa iti incepi calatoria inspre un stil de viata sanatos, acest articol este pentru tine. Vom explora strategii practice si

CIteste mai mult »