Djembe - Sunetul interior

Descoperă puterea benefică a muzicii

Ce este Djembe-ul?

Djembe este un instrument muzical de percuție, tradițional din Africa de Vest, care constă într-un tambur cu formă de potcoavă, cu coajă de lemn și cu o membrană de piele întinsă deasupra deschiderii superioare. Djembe-ul este cântat cu mâinile, iar sunetul său poate fi reglat prin tensiunea și elasticitatea membranei.
Un jucător de Curs Djembe stând pe un scaun.

De ce să încerci cursul de Djembe?

Un jucător de djembe care ține o tobă.
  1. Cântatul la djembe poate fi o formă de exprimare creativă și poate ajuta la eliberarea stresului și a tensiunii mentale.
  2. Practicarea cu toba djembe este o modalitate distractivă de a promova dezvoltarea fizică, emoțională și socială.
  3. Permite îmbunătățirea abilităților de comunicare, construirea încrederii în sine, dezvoltarea creativității și a autoexpresiei.

Cântatul la djembe este asociat cu învățarea tradițiilor și valorilor comunității, precum și cu celebrarea și conexiunea cu alți membri ai grupului.

Descrierea cursului Djembe

Vom începe prin învățarea sunetelor de bază, apoi vom trece rapid la ritmuri. În acest curs, ne vom concentra pe obținerea unei baze ritmice suficient de solide într-un mod ușor și intuitiv.

Pentru noi, înțelegerea percuției se bazează pe ritmuri, care reprezintă elementul fundamental. Ele sunt ca vocabularul unei limbi sau cărămizile unei case. Astfel, dacă avem un vocabular larg de ritmuri, puțin câte puțin vom începe să identificăm și să detectăm ritmuri și modele atunci când ascultăm muzică și, ca urmare, să știm cum să le folosim.
Există numeroase studii care leagă cântatul la un instrument cu o bună activitate cerebrală. În plus, muzica ajunge direct la emoțiile noastre, iar fiecare cântec ne transportă într-o stare de spirit ca prin magie. Percuția ne oferă acea esență a originilor care ne permite să uităm pentru un moment problemele și să ne conectăm cu profunzimile noastre.

Fă primul pas spre eliberarea durerii!

Echipa Lumen Centre este pregătită să ofere soluții personalizate pentru nevoile tale de sănătate și recuperare. Completează formularul și vei fi contactat cât mai curând posibil.

Blog

Un bărbat care vorbește cu un grup de oameni într-o sală de curs.

Lumen Centre te ajută să ai grijă de sănătatea ta!

Putem cădea de acord cu faptul că sănătatea este lucrul nostru cel mai de preț. La Lumen Centre, ne îngrijim atât de sănătatea ta fizică, cât și de sănătatea ta mintală și emoțională. Suntem aici să îți oferim ție și celor dragi soluții în tratarea afecțiunilor medicale. Cum poate sănătatea mintală să o afecteze pe

CIteste mai mult »
terapii alternative Sibiu Lumen Centre

Importanța centrelor de recuperare fizică și emoțională

Este important să ne găsim un echilibru între viața noastră aglomerată, sănătatea fizică și bunăstarea emoțională. Știi cum te poți asigura că îți atingi acest scop? Cu ajutorul centrelor de recuperare! Un centru de recuperare fizică și emoțională precum Lumen Centre oferă un mediu specializat unde puteți experimenta diverse metode de recuperare, spre exemplu, hidro

CIteste mai mult »
O mână care emite lumină, reprezentând terapia alternativă.

Importanța investiției de timp în propriile persoane

În tumultul vieții moderne, programul nostru aglomerat și de cerințele constante ale muncii, familiei și altor obligații ne ocupă adesea tot timpul. Cu toate acestea, în efortul de a satisface cerințele externe, uităm uneori să ne acordăm nouă înșine atenție. Concediile nu sunt singurele care te pot ajuta să te relaxezi, ci și la recuperarea

CIteste mai mult »