Un bărbat și o femeie care se bucură de hidrokinetoterapie într-o piscină.

Recuperarea în apă la Lumen Centre: o abordare personalizată pentru fiecare pacient

Recuperarea este un aspect esențial pentru cei care se confruntă cu diverse probleme de sănătate, fie că acestea sunt de natură fizică, cum ar fi problemele circulatorii, afecțiunile reumatismale, bolile neurologice, sau oricare alte condiții medicale.

În acest context, hidrokinetoterapia, sau recuperarea în apă, se dovedește o opțiune bună și eficientă pentru mulți pacienți. La Lumen Centre, ne străduim să oferim o abordare personalizată pentru fiecare pacient în parte. Te putem ajuta să îți recâștigi mobilitatea și să îți îmbunătățești starea de sănătate.

La Lumen Centre, oferim servicii eficiente de recuperare în apă. La noi vei lucra cu specialiști profesioniști care vor lua în considerare fiecare nevoie pe care o ai.

Ce este recuperarea prin hidrokinetoterapie?

Hidrokinetoterapia este un tip de recuperare care utilizează exerciții făcute în apă pentru a ajuta la reabilitarea persoanelor cu probleme fizice. Apa este un mediu sigur și relaxant pentru pacienți. Apa le poate permite să facă exerciții care pot fi dificile sau dureroase în afara acesteia.

Aceasta nu doar că ajută la reducerea durerii și a inflamației, dar și la îmbunătățirea:

 • mobilității
 • flexibilității
 • tonusului muscular

La Lumen Centre, credem că fiecare pacient este unic, iar necesitățile lor de recuperare sunt diferite. De aceea, oferim o abordare personalizată pentru fiecare pacient care optează pentru hidrokinetoterapie.

Cine poate beneficia de recuperarea în mediul acvatic?

Hidrokinetoterapia este potrivită pentru o gamă largă de condiții medicale, inclusiv:

 1. Probleme circulatorii
 2. Afecțiuni reumatismale
 3. Boli neurologice (pareze, paralizii)
 4. Afecțiuni posttraumatice
 5. Accident vascular cerebral
 6. Patologii neurologice
 7. Intervenții chirurgicale la ligamente sau sold
 8. Osteoartrită, artroză, osteoporoză
 9. Probleme ale coloanei vertebrale
 10. Obezitate

Recuperarea eficientă începe cu o evaluare detaliată și comunicare deschisă. Când te alături familiei noastre, primul pas este să înțelegem în profunzime situația ta și obiectivele de recuperare. Te vom asculta cu atenție și te vom trata cu empatie și înțelegere. obiectivul nostru este să îți redăm bunăstarea.

Această evaluare cuprinzătoare ne ajută să stabilim un punct de plecare clar și să adaptăm tratamentul la nevoile dvs. specifice. Bazându-ne pe informațiile obținute în etapa de evaluare, creăm un plan de tratament personalizat.

Comunicare deschisă și empatie

Ne străduim să menținem o comunicare deschisă și constantă cu fiecare pacient. Înțelegem că procesul de recuperare poate aduce provocări și întrebări, iar echipa noastră este aici pentru a vă asculta și vă oferi sprijinul necesar.

Empatia noastră face diferența în modul în care vă simțiți în timpul tratamentului. La Lumen Centre, suntem mândri să oferim servicii de hidrokinetoterapie cu o abordare individualizată care face diferența în viețile pacienților noștri. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de recuperare adaptate nevoilor tale.

Hidrokinetoterapia vs. terapia convențională

Când vine vorba de recuperare, poți aborda mai multe metode, în funcție de preferințele și de nevoile tale. Una dintre cele mai inovatoare și benefice abordări este hidrokinetoterapia. Aceasta are loc într-un mediu acvatic, ceea ce oferă numeroase avantaje pentru pacienți, față de terapia convențională, care se desfășoară pe uscat.

Iată cum se compară hidrokinetoterapia cu terapia convențională și de ce mediu acvatic poate face diferența în procesul de recuperare:

 • reducerea impactului asupra articulațiilor: În terapia convențională, exercițiile pot avea un impact semnificativ asupra articulațiilor și a altor structuri ale corpului, ceea ce poate fi dureros și limitativ pentru anumiți pacienți
 • rezistența constantă a apei: Apa oferă o rezistență constantă și uniformă în timpul mișcărilor, ceea ce contribuie la dezvoltarea forței musculare și a tonusului muscular în mod eficient
 • dezvoltarea mai rapidă a mobilității: Datorită mediului acvatic care permite mișcări mai fluide și mai naturale, pacienții pot experimenta o dezvoltare mai rapidă a mobilității și a flexibilității
 • îmbunătățirea stării de bine: Mediul acvatic are un efect calmant asupra sistemului nervos, ajutând pacienții să se simtă mai relaxați și mai puțin stresați în timpul sesiunilor

Terapia în apă este extrem de eficientă pentru un număr mare de oameni, depinzând de problemele și de gravitatea problemelor. Mediul acvatic poate face diferența în procesul de recuperare pentru mulți pacienți. Este o opțiune terapeutică eficientă și potrivită pentru o gamă largă de afecțiuni și condiții medicale.

Lumen Centre – centrul recuperării holistice!

Dacă dorești să scapi de durerile fizice, terapia în mediul acvatic poate fi perfectă pentru tine. Nu trebuie decât să ne contactezi. Echipa noastră este formată din specialiști profesioniști cu o experiență vastă.