Curs de Respirație Profundă

Sănătatea emoțională – sfaturi pentru starea ta de bine

În mod general, oamenii acordă o atenție mai mare sănătății lor fizice în comparație cu cea emoțională. Cu toate acestea, sănătatea fizică, psihică și emoțională sunt aspecte interconectate și se influențează reciproc. Abordarea noastră holistică a sănătății ne-a condus la dezvoltarea unor servicii care vizează nu doar sănătatea corpului, ci și pe cea a minții și a sufletului.

Ce rol are terapia alternativă în sănătatea emoțională?

Pentru că trăim în medii tot mai stresante, sănătatea emoțională a devenit o prioritate. Medicina alternativă oferă multe soluții pentru stabilirea și păstrarea echilibrului interior. Sunt nenumărate exemple care funcționează, de exemplu ședințele de hidrokinetoterapie sau de fototerapie s-au dovedit a fi terapii eficiente. La Lumen Centre poți experimenta diferite servicii și metode diverse de terapie alternativă care să te ajute cu:

 • Gestionarea stresului și a anxietății
 • Tratarea depresiei sau a dependențelor
 • Păstrarea echilibrului interior
 • Tehnici de meditație și mindfulness
 • Efectele terapeutice ale muzicii sau ale luminii

Terapia alternativă este non-invazivă și are atribuții importante pentru sănătatea emoțională. Efectele ei variază, în funcție de tipul specific de terapie. Terapia sonoră, prin sunete relaxante și vibrante, poate induce stări de relaxare profundă și poate să ofere echilibru emoțional. Un curs de respiratie profunda oferă ședințe specializate care contribuie la eliberarea traumelor și a încărcăturii emoționale.

Terapia prin sunet – Efectele terapeutice ale muzicii

Ancestors Gong Healing este o formă de terapie cu impact semnificativ asupra stării noastre emoționale și psihologice. La Lumen Centre, ne-am dat seama de puterea muzicii și o integram în serviciile noastre sub forma terapiei prin sunet, oferind astfel o experiență sonoră vindecătoare pentru pacienții noștri. Terapia sunetului are beneficii, precum:

 1. Îmbunătățirea concentrării și a clarității mintale
 2. Stimularea creativității
 3. Exprimarea liberă a emoțiilor profunde
 4. Reducerea stresului și a anxietății
 5. Inducerea stărilor de relaxare

La Lumen Centre folosim sunetele vindecătoare ale gong-ului pentru restabilirea echilibrului emoțional. Sunetele și vibrțiile acestuia creează un mediu relaxant, facilitând eliberarea tensiunilor acumulate. În plus, acest tip de terapie contribuie și la calitatea somnului, pentru că odihna este foarte importantă pentru sănătatea fizică și pentru cea emoțională. Dacă nu crezi că terapia prin sunet ți se potrivește, află că centrul nostru de recuperare oferă de la servicii de coaching până la curs de Public Speaking.

Terapia acvatică și îmbunătățirea stărilor emoționale

Terapia acvatică, oferită în cadrul terapiilor alternative, are în vedere beneficiile apei asupra stării emoționale. Exercițiile în apă pot elibera tensiunea emoțională și pot promova o stare generală de bine. Prin combinarea elementelor acvatice cu tehnici specifice, terapia acvatică se dovedește a fi eficientă pentru vindecarea problemelor de natură emoțională. Uite cum decurge o ședință de hidrokinetoterapie:

Pasul 1: Pacientul este plasat într-un bazin de apă cu adâncime variabilă
Pasul 2: Un terapeut specializat instruiește pacientul cu privire la efectuarea exercițiilor
Pasul 3: Fiecare pacient primește recomandari în funcție de problemele pe care le tratează
Pasul 4: Pacientul efectuează exerciții în apă timp de 45 – 60 de minute

Apa caldă și mișcările ușoare în apă favorizează relaxarea musculară profundă, care duce la o stare de relaxare generală. Mișcările în apă contribuie la o circulație sanguină mai bună, promovând vindecarea și recuperarea. Apa, prin natura sa vindecătoare, oferă un mediu care înlătură stresul psihic și are capacitatea de a stimula creșterea nivelului de energie din corp.

Recomandări și sfaturi pentru îngrijirea sănătății emoționale

Mediile agitate în care trăim reprezintă o provocare pentru starea noastră de bine. De aceea, ar trebui să acordăm la fel de multă atenție nevoilor emoționale precum acordăm celor fizice. Există soluții, dar e necesar să existe și voință. Iată câteva sfaturi și recomandări utile pentru menținerea sănătății emoționale:

 • Alocă-ți timp pentru a te conecta cu tine însăți
 • Învăță tehnicile de respirație conștientă
 • Adoptă un stil de viață activ și echilibrat
 • Apelează la terapie și la coaching
 • Prioritizează odihna și evită excesele de orice fel

Punând în aplicare aceste sfaturi și recomandări, vei observa îmbunătățiri semnificative asupra stărilor de natură emoțională. Uneori, este foarte benefic să cerem ajutorul unui profesionist. Serviciile de coaching și terapie, precum cele oferite de Lumen Centre, pot oferi ghidare și sprijin în gestionarea emoțiilor și a provocărilor în ceea ce privește sănătatea.