O femeie care practică Curs de Respirație Profundă cu degetele în fața ei.

O cale către binele mental prin respirație

Îți dorești să afli care este o modalitate simplă și eficientă de a-ți îmbunătăți starea de sănătate, de a reduce nivelul de stres și anxietate, și de a-ți spori nivelul de energie? E bine, acest lucru este posibil cu ajutorul cursurilor de respirație profundă.

La Lumen Centre oferim cursuri de respirație, meditație ghidată, hidro kineto terapie și alte tipuri de terapie care să te ajute să îți găsești echilibrul interior. Echipa noastră de profesioniști îți este alături pe tot parcursul recuperării tale.

 

De ce respirația profundă contează?

Respirația profundă, la fel ca alte tipuri de terapii alternative pe care le oferim, are o importanță uriașă în ceea ce privește sănătatea ta.

Este de la sine înțeles că respirația reprezintă un proces fundamental al vieții noastre. Cu toate acestea, multe persoane nu își dau seama că modul în care respirăm poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre generale. Echipa noastră de specialiști oferă tot sprijinul de care ai nevoie, chiar dacă alegi terapii sau coaching Sibiu. Iată de ce respirația profundă contează:

 • Reduce stresul
 • Asigură oxigenarea
 • Îmbunătățește concentrarea
 • Promovează relaxarea
 • Ameliorează anxietatea

 

Reducerea stresului prin respirație profundă

În ziua de azi, reducerea stresului este importantă. Este bine să știm cum ne putem relaxa. Una dintre metodele eficiente este respirația ta. Când respiri adânc, activezi sistemul nervos parasimpatic, care contracarează răspunsul „luptă sau fugi” al sistemului nervos simpatic.

Lumen Centre te ajută să scapi de stres și anxietatea cu ajutorul cursurilor noastre. Noi îți înțelegem nevoia de a te relaxa și de a ajunge la bunăstarea. De aceea, oferim cursuri eficiente de respirație profundă care să te ajute.

Specialiștii noștri sunt experți și te pot ajuta să urmezi un drum către echilibrul interior care să fie benefic pentru tine. Noi mai oferim și:

 1. Terapia Sunetului
 2. Terapia cu lumină polarizată ActiveBIO
 3. Cromoterapia LuViOm
 4. Coaching pentru Conectarea sinelui Divin
 5. Coaching pentru Postura
 6. Coaching pentru Armonie
 7. Meditație ghidată

 

Alt beneficiu: oxigenarea organismului

Respirația profundă asigură oxigenarea organismului prin procesul de schimb de gaze care are loc în plămâni. Iată cum funcționează acest proces și cum contribuie respirația profundă la furnizarea suficientului oxigen organismului:

 1. Inspirarea
 2. Introducerea aerului
 3. Schimbul de gaze
 4. Transportul oxigenului în corp

Respirația profundă este de o importanță imensă pentru oxigenarea eficientă a organismului. De ce? Deoarece permite plămânilor să primească o cantitate mai mare de aer cu fiecare respirație.

Prin urmare, mai mult oxigen ajunge în sânge și este transportat la nivel celular pentru a susține funcționarea optimă a organismului. În plus, respirația profundă ajută la eliminarea eficientă a dioxidului de carbon, un produs de deșeuri al metabolismului, din corp prin expirație.

 

Cum ameliorează respirația profundă anxietatea?

Anxietatea cauzează respirația să fie mai rapidă. Acest lucru poate duce la senzații de amețeală și disconfort. Respirația profundă ajută la corectarea acestui dezechilibru, promovând respirația controlată și ritmică.

Mai mult decât atât, ea poate contribui la relaxarea mușchilor, inclusiv a mușchilor gâtului și umerilor, care pot fi tensionați în timpul episoadelor de anxietate. Practicarea respirației profunde implică adesea concentrarea atenției asupra respirației tale.

Acest proces de focalizare poate acționa ca o tehnică de mindfulness, care te ajută să îți îndepărtezi gândurile anxioase și să te concentrezi pe prezent.

În plus, aceasta  te poate ajuta să îți redirecționezi atenția de la gândurile și emoțiile anxioase către procesul respirator în sine. Acest lucru poate ajuta la calmarea mintii și la reducerea ruminației anxioase.

 

Cum să ai parte de mai multă relaxare?

Respirația profundă promovează relaxarea prin mai multe mecanisme, care includ atât aspecte fizice, cât și psihologice. Stresul și anxietatea pot cauza tensiune musculară în diferite părți ale corpului.

Aceasta ajută la reducerea acestei tensiuni musculare, inducând o senzație de relaxare. Prin concentrarea pe inspirație și expirație regulate, mușchii tensionați încep să se destindă.

 

Bunăstarea ta contează!

Cursul nostru de respirație profundă este un instrument care îmbunătățește sănătatea și bunăstarea ta generală. În plus, acesta merge perfect cu sesiunile de coaching pentru meditație ghidată.

La Lumen Centre, îți oferim tot ce se poate mai bun pentru ca tu să rămâi puternic și să îți regăsești pacea interioară. Dacă îți dorești să apelezi la serviciile noastre, nu trebuie decât să ne contactezi!