mindfulness: Mâna unei persoane cu o lumină strălucind din ea, arătând capacitatea Terapiei prin sunete de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.

Mindfulness: beneficiile pentru starea de bine psihică

Mindfulness-ul este o practică extrem de eficientă pentru o stare de bine psihică. Acesta implică ancorarea în momentul prezent, presupune conștientizarea deliberată a momentului prezent. Este momentul în care ești complet conștient de locul în care te afli, de ceea ce faci și de ceea ce simți. Acest mindfulness are numeroase beneficii.

Mintea este o unealtă puternică. Este de datoria noastră să știm cum să o folosim în avantajul nostru. Când suntem conștienți, stresul și anxietatea sunt reduse, ne putem îmbunătăți concentrarea și performanța și suntem capabili să ne observăm propria minte. În lumea stresantă și accelerată în care trăim, avem nevoie de așa ceva.

Mindfulness și meditație: Descoperă pacea și liniștea interioară

Deși mindfulness-ul și meditația par a fi practici similare, ele prezintă totuși o diferență majoră. Meditația se concentrează asupra gândurilor. Această practică are rolul de a ne ajuta să ne observăm gândurile, fără a le judeca. Datorită meditației, putem găsi răspunsuri la întrebări și ne putem calma mintea.

Lumen Centre este un centru care oferă de la hidrokinetoterapie și până la meditație ghidată. Echipa noastră de profesioniști te poate ajuta să practici meditația așa cum trebuie pentru a te bucura de toate beneficiile pe care ți le poate aduce. La centrul nostru îți poți vindeca sufletul și îți poți îmbunătăți calitatea vieții.

În același timp, starea pe care ne-o induce mindfulness-ul ne cere să fim conștienți de toate lucrurile care ne înconjoară și de tot ceea ce simțim în corpul nostru. Mindfulness este un complement pentru meditație.

Totuși, există și o diferență între cele două. Pe de-o parte, meditația este practicată, de cele mai multe ori, pentru o anumită perioadă de timp. La început, 5 minute pot fi suficiente. Lumen Centre este un centru de terapii alternative care îți va sprijini aceste obiceiuri extrem de sănătoase.

Mindfulness-ul, pe de altă parte, poate fi practicat în orice situație pe parcursul zilei. Spre exemplu, acesta poate fi practicat chiar și atunci când ești în autobuz și mergi spre muncă sau când faci duș:

 • Observă fără judecată emoțiile care apar atunci când mergi cu autobuzul. Este acesta aglomerat? Ce simți? Enervare? Frustrare? Poate îți dorești confortul pe care ți-o oferă o mașină?
 • Fii atent la toate simțurile care apar în momentul în care dai drumul la apă. Simte căldura apei și felul în care corpul tău reacționează la contactul cu aceasta. Observă cu atenție mirosul șamponului sau al gelului de duș. Acesta este un exemplu bun de ancorare în prezent.

Cum mindfulness-ul reduce anxietatea

            Anxietatea se focusează adesea pe momentul trecut sau pe momentul viitor. Posibilitatea unor evenimente care nici măcar nu s-au întâmplat poate afecta persoana anxioasă. Momentul prezent nu mai contează pentru aceasta. Tot ceea ce contează este anxietatea pe care o simte și care poate fi declanșată de diferiți factori.

            Mindfulness-ul reduce anxietatea datorită:

 1. conștientizării și acceptării emoțiilor
 2. reducerii ruminației
 3. reducerii preocupărilor
 4. reducerii anticipării unor evenimente care nu au luat loc
 5. cultivării compasiunii de sine
 6. reglării răspunsului emoțional

Mindfulness-ul și compasiunea de sine: Dezvoltă un dialog interior plin de înțelegere

Mindfulness-ul și compasiunea de sine sunt două concepte interconectate care pot aduce beneficii majore în dezvoltarea unui dialog interior plin de înțelegere și iubire față de sine. Cele două se completează reciproc foarte frumos. Iată cum:

 • mindfulness-ul dezvoltă conștientizarea
 • compasiunea de sine aduce o atitudine de acceptare
 • conștientizarea dialogului interior duce la dezvoltarea unei perspective echilibrate

Este important să avem compasiune față de noi înșine. Pentru a duce vieți echilibrate și pline de bucurii, este nevoie să ne iubim propria persoană. Altfel, cum putem fi capabili să îi iubim pe alții și să ne iubim viața?

Acest tip de dialog intern pozitiv aduce o contribuție majoră în ceea ce privește încrederea de sine. Acesta ne face să fim mai empatici nu doar cu noi înșine, ci și cu cei din jur. Din fericire, există numeroase unelte care ne pot ajuta să ne dezvoltăm compasiunea și iubirea de sine, mindfulness-ul fiind una dintre ele.

Lumen Centre: centrul care îți înțelege nevoia de vindecare

            La Lumen Centre sprijinim dorința de vindecare. La noi îți poți găsi pacea interioară datorită serviciilor pe care ți le oferim. Dacă îți dorești să îți dezvolți un dialog pozitiv față de tine însuți sau să scapi de anxietate, nu trebuie decât să ne contactezi.