Un prim plan al unei persoane care primește coaching.

Cum tratăm depresia?

            Depresia poate fi o afecțiune tare chinuitoare. Din păcate, foarte mulți oameni se confruntă cu ea. Indiferent că este vorba de depresie sezonieră sau de tulburare depresivă majoră, această boală trebuie luată în serios. Atunci când simți că nu te mai poți confrunta singur cu ea, este timpul să ceri ajutor.

            Există o multitudine de metode prin care poți ameliora sau chiar trata depresia. Este important să știi acest lucru, pentru că uneori depresia te face să simți că nu mai ai nicio speranță. La Lumen Centre noi îți înțelegem suferința și ne dorim să îți îmbunătățești calitatea vieții. Avem soluții care ți-ar putea fi de ajutor.

O soluție alternativă: terapiile care îți pot oferi speranță

            Printre lucrurile care pot ajuta în tratarea depresiei sunt terapiile alternative. Dacă ai încercat să mergi la psiholog și psihiatru, însă simți că nu este îndeajuns, poți încerca și aceste tipuri de terapie. Ele constituie o șansă în plus de a te recupera și de a te bucura din nou de viață. Noi îți putem oferi:

Terapia Sunetului Terapia cu lumină polarizată ActiveBIO Cromoterapia LuViOm
Reduce stresul Tratează depresia sezonieră Te ajută să te relaxezi
Alină anxietatea Tratează tulburările de somn Te echilibrează emoțional
Oferă un somn mai odihnitor Ameliorează durerile Reduce stresul
Îți îmbunătățește dispoziția   Te ajută să meditezi mai profund
Îți oferă pace    

            Tulburările de somn, dezechilibrul emoțional, durerile și stresul sunt toți factori care au un efect negativ asupra depresiei. Aceste terapii alternative te ajută să scapi de ei pentru a putea ameliora simptomele depresiei. La Lumen Centre te ajutăm să îți regăsești echilibrul interior și să scapi de durerea sufletească.

 

Meditația ghidată, un remediu holistic pentru depresie

            S-a dovedit că oamenii care suferă de depresie se simt mult mai bine după ce practică meditația. În același timp, această activitate trebuie desfășurată pentru o bucată mai lungă de timp pentru a vedea efectele ei. Iată care sunt beneficiile meditației pentru oamenii care au depresie:

  • reduce stresul: meditația promovează relaxarea
  • cultivă iubirea de sine și compasiunea: depresia te face uneori să îți urăști propria persoană
  • îmbunătățește concentrarea: oamenii cu depresie adesea au probleme de concentrare
  • reglează emoțiile: depresia provoacă schimbări intense și bruște ale emoțiilor
  • îmbunătățește încrederea de sine: depresia te poate face uneori să nu mai ai încredere în tine
  • te face să trăiești în prezent: depresia te face uneori să uiți de prezent

Lumen Centre oferă ședințe de coaching unde poți avea parte și de meditație ghidată. Echipa noastră de specialiști te va învăța cum să meditezi pentru a te putea bucura de toate beneficiile acestei practici. Acest instrument îl poți apoi folosi pe tot parcursul vieții atunci când simți nevoia.

 

Un instrument puternic pentru a învinge depresia: respirația profundă!

            Depresia este o afecțiune care te dezechilibrează din punct de vedere emoțional. Respirația profundă poate combate acest simptom. Cursurile noastre de respirație profundă sunt special concepute pentru a te ajuta să îți găsești echilibrul. Ele pot aduce schimbări majore în viața ta, precum vitalitate și claritate mentală.

            Claritatea mentală este un lucru care le lipsește oamenilor cu depresie. Această boală te face să nu mai gândești clar, să nu mai vezi vreo cale de scăpare. Respirația profundă te va ajuta în acest sens. În plus, te poate îndemna să te eliberezi de traume și de bagajele emoționale.

            Respirația te poate ajuta și să fii mai recunoscător pentru viața pe care o duci. Recunoștința nu este un lucru de care oamenii care suferă de depresie se bucură. De fapt, depresia poate fi chiar opusul recunoștinței. Ceea ce este minunat este că poți folosi respirația profundă zilnic pentru a fi mai recunoscător.

 

La Lumen Centre găsești ajutor pentru sănătatea ta mentală

            Echipa Lumen Centre ia în serios sănătatea mentală a pacienților. Te putem ajuta să îți găsești noi scopuri în viață. Te putem ghida prin cursuri și practici benefice pentru tine. Specialiștii noștri sunt foarte empatici. La centrul nostru vei găsi înțelegere, pace interioară și o comunitate de oameni minunați.

            Este important să oferi o șansă recuperării tale. Uneori poate fi greu să ceri ajutor, pentru că acest lucru necesită multă energie. Iar oamenii cu depresie nu dispun mereu de această energie. Însă noi te putem sprijini și te putem ajuta să îți îmbunătățești sănătatea mentală. Trebuie doar să ne contactezi.