Un bărbat care ține un clipboard într-o piscină în timp ce discută despre terapia sonoră pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării.

Ce implică terapia acvatică și ce poate să trateze?

Apa este elementul esențial al vieții, de aceea mai bine de jumătate din corpul uman conține apă. Apa are numeroase proprietăți și se folosește în tratarea anumitor afecțiuni. Hidroterapia este o metdoă veche de terapie și un remediu natural pe care oamenii l-au folosit dintotdeauna.

Ce este terapia în apă și ce presupune?

Hidrokinetoterapia este o formă de terapie care implică exerciții fizice efectuate într-un bazin cu apă. Aceste exerciții contribuie eficient în procesul de recuperare al persoanelor care suferă de anumite boli. În timp ce kinetoterapia poate fi dureroasă, exercițiile fizice pe care le faceți în apă nu implică contracturi musculare.

Noi, echipa Lumen Centre, suntem specializați în hidro kineto terapie și oferim planuri personalizate de recuperare. Terapeuții noștri specialiști în această metodă vă pot ajuta cu o mulțime de exerciții efectuate în apă, care să grăbească procesul vostru de recuperare.

În felul acesta, veți începe să vă bucurați de viață, fără dureri fizice. Reabilitarea în mediul acvatic este o metodă plăcută și relaxantă care îmbunătățește sănătatea fără intervenții medicale.

Cine poate să apeleze la recuperarea acvatică?

Reabilitarea în mediul acvatic este eficientă în tratarea mai multor probleme medicale. Cui recomandăm noi să încerce hidrokinetoterapia la Lumen Centre Sibiu:

 1. Persoanelor care suferă de reumatism
 2. Persoanelor care suferă de accident vascular cerebral
 3. Persoanelor care suferă de artrite
 4. Persoanelor care se confruntă cu probleme circulatorii sau boli neurologice
 5. Persoanelor care suferă de obezitate

Cum decurge o sesiune de recuperare acvatică? Începeți prin a intra în bazinul de apă, cu un terapeut care vă arată exercițiile specifice pe care să le faceți. Adâncimea apei poate varia. Fiecare ședință durează în jur de 60 de minute, iar terapeutul vă oferă îndrumări personalizate pentru problemele pe care le tratați. Aceste terapii alternative sunt foarte eficiente când sunt aplicate într-un loc sigur, sub supravegherea profesioniștilor.

Există contraindicații?

Ei bine, răspunsul la această întrebare este da. Anumite persoane nu pot beneficia de unele terapii alternative, inclusiv de aceasta. Pentru că sănătatea voastră este cea mai importantă pentru noi, vă informăm că nu este recomandat să încercați terapia alternativă în apă dacă:

 • Suferiți de insuficiență respiratorie severă
 • Sunteți însărcinată sau alăptați
 • Aveți alergie la clor
 • Sunteți predispus la infecții ORL
 • Aveți afecțiuni dermatologice
 • Suferiți de epilepsie, TBC pulmonar sau hepatită

Dacă v-ați regăsit pe lista de mai sus, să știți că există alte variante de terapie la fel de plăcute și mult mai potrivite pentru dumneavoastră. La Lumen Centre există o mulțime de terapii alternative, de la coaching Sibiu, până la cursuri de respirație profundă.

Beneficiile exercițiilor fizice în apă

Antrenamentele fizice realizate în bazinul cu apă au o putere de vindecare mai mare. Apa ameliorează durerile și reduce inflamația din corp. În același timp, mușchii se relaxează iar tensiunea din corp scade.

Pe lângă faptul că vă ajută în procesul de recuperare, exercițiile vă pot îmbunătăți flexibilitatea și mobilitatea. Totodată, veți avea mai multă forță, iar mușchii vor fi tonifiați de la exercițiile specifice terapiei acvatice.

Reabilitarea acvatică nu are doar avantaje la nivel fizic, ea îmbunătățește și felul în care vă simțiți. După fiecare ședință vă veți simți mintea relaxată și veți experimenta o senzație plăcută de ușurare. Apa susține starea de bine, energia și atitudinea pozitivă. Lucrurile acestea merg mână în mână în procesul de recuperare.

De ce să alegeți Lumen Centre?

La Lumen Centre toate tratamentele alternative sunt personalizate. Ținem cont de fiecare nevoie a pacienților care ne trec pragul. Vrem ca aceștia să se bucure de un mediu liniștit, cât mai plăcut, pentru că noi nu oferim doar tratamente, ci o experiență de vindecare. Ne deosebim prin faptul că terapeuții noștri sunt mereu lângă voi în timpul tratamentelor și recuperării.

SERVICII LUMEN CENTRE PENTRU
Curs de public speaking Încrederea în sine, dezvoltare personală
Cromoterapia LuViOm Relaxarea generală, echilibru emoțional
Coaching pentru postură Bunăstarea fizică și psihică

Echipa Lumen Centre are cunoștiințe vaste, experiență și oferă îngrijirea adecvată tuturor persoanelor care ne trec pragul. Vă puteți gândi la terapeuții dumneavoastră ca la niște prieteni care au grijă să vă simțiți cât mai bine. Ajutorul specialiștilor contează și face diferența.

Indiferent că alegeți să urmați cursurile noastre de public speaking sau că optați pentru terapia cu lumină polarizată, vă veți afla pe mâini bune. Veți primi servicii de calitate de la profesioniștii din domeniu al căror scop este starea voastră de bine. Programați-vă pentru o sesiune!