ayurveda - Lumen Centre Sibiu- Terapii Alternative

Ayurveda: introducere în medicina tradițională indiană

Te-ai întrebat vreodată cum îți poți menține armonia dintre corp, minte și spirit? Există un răspuns foarte interesant la această întrebare. Acesta constă într-un sistem tradițional de medicină care originează din India. Sistemul Ayuverdic de medicină are o istorie îndelungată, de peste 5000 de ani. Numele se traduce în română prin „știința vieții”. Acesta provine din sanscrită.

Ayurveda este o practică holistică. Principalul ei scop este echilibrarea armoniei dintre corp, minte și spirit. Mai mult decât atât, această practică poate trata diverse afecțiuni și poate îmbunătăți sănătatea. Acest lucru poate fi benefic pentru cei care își doresc să își găsească pacea interioară prin metode holistice.

La Lumen Centre, noi promovăm vindecarea pe căi holistice. Echipa noastră oferă servicii de hidrokinetoterapie și nu numai. Terapiile alternative pe care le oferim îți pot oferi libertatea emoțională pe care ți-ai dorit-o. Promovăm dezvoltarea clienților noștri și armonizarea dintre trup și suflet. Oferim sfaturi excelente de recuperare fizică și emoțională.

Ayurveda: care este filosofia acesteia?

            Filosofia care stă în centrul Ayurvedei implică ideea că oamenii sunt unici. Fiecare persoană este diferită în felul ei. Fiecare are un tip de constituție care îi aparține. Această constituție se numește „dosha”.

Conform practicii Ayurveda, există trei tipuri de dosha:

 1. Vata (aer și spațiu)
 2. Pitta (foc și apă)
 3. Kapha (apă și pământ)

Fiecare persoană în parte are o combinație diferită dintre Vata, Pitta și Kapha. Ele determină unele caracteristici pe care aceste persoane le au. Spre exemplu, caracteristici precum cele emoționale și fizice. Dacă îți dorești să încerci terapii alternative eficiente pentru vindecare, aceasta este una eficientă.

Practica Ayurvedică se concentrează în principal pe menținerea echilibrului dintre doshas. Pentru acest lucru, se utilizează diferite metode:

 • alimentație adecvată
 • medicamente pe bază de plante
 • masaj și terapii manuale
 • meditație și practici spirituale
 • yoga și exerciții fizice

Practica Ayurvedică și yoga: un cuplu perfect pentru vindecare și înțelegerea de sine

            Practica Ayurvedică și yoga sunt două sisteme care se completează minunat. Practicate împreună, ele pot duce la:

 1. echilibru interior
 2. vindecare holistică
 3. gestionarea stresului
 4. îmbunătățirea flexibilității
 5. îmbunătățirea mobilității
 6. înțelegere de sine
 7. energie și vitalitate
 8. purificarea organismului
 9. îmbunătățirea somnului

Alimentația Ayurvedică: cum să mănânci pentru echilibru și sănătate

            Alimentația Ayurvedică este o parte foarte importantă din cadrul acestui sistem. Ea joacă un rol esențial pentru a menține vitalitatea, sănătatea și echilibrul. În această practică, alimentele sunt considerate un soi de medicament. Există câteva principii de bază din alimentația Ayurvedică. Una dintre ele este optarea pentru alimente proaspete și naturale.

            Un alt principiu este respectarea ciclurilor naturii și ale anotimpurilor. Alimentația Ayurvedică se adaptează în funcție de anotimpuri, dar și de schimbările climatice. Fiecare anotimp aduce cu sine recomandarea de a se consuma un anumit tip de alimente. Acest lucru este benefic pentru susținerea corpului în fața influențelor externe.

            Mai apoi, este important să eviți să mănânci după ce te simți deja sătul. De asemenea, este important să nu consumi alimente care provoacă disconfort. Ceea ce mai este interesant, este că această practică promovează echilibrarea celor șase gusturi. La fiecare masă este indicat să consumi alimente cu cât mai multe gusturi.

Cum să-ți stabilești rutina zilnică Ayurvedică pentru vitalitate și energie

            Stabilirea unei rutine zilnice ayurvedice poate fi un pas important pentru a spori vitalitatea și energia în viața ta. În funcție de nevoile tale și de programul pe care îl ai, poți ajusta această rutină. Uite câțiva pași care te-ar putea ajuta:

 • trezește-te devreme, în jur de 5-6 dimineața
 • hidratează-te foarte bine înainte de micul dejun
 • practică exerciții fizice care sunt pe placul tău
 • alege un mic dejun echilibrat
 • meditează și relaxează-te pe parcursul zilei
 • ia prânzul și cina la anumite ore: 12-13 pentru prânz și 18-19 pentru cină
 • reduce activitățile obositoare seara și relaxează-te
 • mergi la culcare devreme

La Lumen Centre, ai parte de servicii care vor duce spre armonizare interioară

            Centrul nostru din Sibiu oferă servicii care te pot ajuta să de armonizezi și să îți găsești pacea interioară. Specialiștii noștri vor fi mereu alături de tine și te vor sprijini. Dacă îți dorești să beneficiezi de serviciile noastre, ne poți contacta oricând. Haide să îți găsim împreună lumina interioară!